Viktoria Widelius

Jag är uppväxt i Fjällbacka, norra Bohuslän och driver idag Widelius Dansstudio. Jag har 28 års erfarenhet av dansundervisning är gästlärare på olika skolor i Värmlands län och även som konståkningslärare och konståkningsdomare. Min utbildning består i bland annat Balettakademien i Göteborg, danshandledarutbildningar och kontinuerlig fortbildning inom dans. Med meriter som att koreografera ismodevisningen Frozen Diamond i Löfbergs Lila Arena i Karlstad mellan Färjestad-HV71 och två dansverk i Blå hallen i Stockholm är jag en person som gillar disciplin, utmaningar och att se mina dansare utvecklas.

Jag är konstnärlig ledare för Widelius Dance Company, ett danskompani, som tagit silvermedalj 2015 och 2016 i Nordens största danstävling Streetstar i Stockholm. 2015, 2016 och 2018 tog vi brons i Danskarusellen. Utöver detta brinner jag för dansprojekt med elever med olika funktionsnedsättningar.

2016 fick jag mitt certifikat från den professionella dansutbildningen Steps on Broadway i New York.

P.s I danssalen leker vi inte. Här dansar vi…

På mina lektioner får du en fartfylld blandning av teknik, styrka och balans som utformas i konstnärliga och uttrycksfulla koreografier. Jag gillar disciplin och tydliga ramar fast emellanåt plockar jag fram min impulsiva sida.