Pyttedans 3 år

Pyttedans är en möjlighet för de lite mindre barnen att självständigt utforska kroppens möjligheter till musik. Barnen får kliva in i en värld där upptäckten av kroppens funktioner är i fokus. Hur många fötter har man? Och kan man verkligen gå baklänges på tå? På ett glatt men väldigt disciplinerat sätt stärks barnens motorik och koncentrationsförmåga samtidigt som vi besöker bondgården, djungeln, rymden och går på tivoli! Viktigt är att föräldrarna ej vistas i dans salen under lektions tid. Det är målet.

Sagobalett

Sagobalett är en möjlighet för de mindre barnen att självständigt utforska kroppens möjligheter till musik. Barnen får kliva in i en sagovärld där utåtvridna fötter och plié är fokus till olika musikstilar. På ett glatt men väldigt disciplinerat sätt stärks barnens motorik och koncentrationsförmåga samtidigt som vi besöker, Svansjön och Törnrosa och alla andra magiska världar. Baletten lägger även grunden för fortsatt dans i högre åldrar då du får träna upp en heltäckande dansteknik. Viktigt är att föräldrarna ej vistas i danssalen under lektions tid. Det är målet.

Barndans

Barndansen utvecklar barnets rytmkänsla, motorik, rörelse, styrka och balans. Barnen lär sig steg och kroppskontroll, samt rörelser på ett sätt med varierande musik. Jag tycker att improvisation och komposition är viktigt för att det utvecklar barnets rörelsefantasi. Att lära sig använda sin fantasi, känna sin kropp, var allting sitter, hur den fungerar och vad barnet kan göra är viktigt för dess utveckling. Jag använder mig av folkmusik, rock, klassisk och modern musik. Jag utgår från upplevelsen och använder ofta rekvisita i danserna.

Balett & Vighet

En rockigare balett med balettgrunder. Vi övar vighet och stretch tillsammans med utåtvridna fötter och plié till olika musikstilar. Konståkning/Gymnastik ligger i grunden till övningarna. Balettekniken ger koordination och kontroll och är en bra grund för all annan dansträning. Klädsel: Balettdräkt (dräkt) och tights. Gärna balettskor.

Dansmix

Barnen får med musik och rörelse utveckla sin fantasi, kreativitet, kroppsmedvetenhet, rytm och koordination i en blandning av olika dansstilar. Här läggs en bra och teknisk grund för all fortsatt dans. Jag arbetar med att utveckla barnens rörelsefantasi och uttrycks förmåga. Jag ger en seriös undervisning med mycket disciplin. Enkla grundsteg sätts sedan ihop till danser på ett konstnärligt sätt. Kursen vänder sig till både pojkar och flickor. Det är viktigt att barnet klarar av att fungera i grupp och är mogen för att ta instruktioner från en lärare.

Jazz Modern

Jazz Modern är för dig som vill arbeta mycket med flöde och dynamik. En del styrkeövningar och diagonalövningar tillkommer. Fokuset ligger på koreografi och dansglädje. Jag arbetar med presentation och sceniskt framförande.

Dansakrobatik

Dansakrobatik. Den här kursen kommer att innehålla dans med akrobatiska moment. Vilket i de akrobatiska momenten innebär: Kullerbytta, handstående, hjulning, rondat, mjukis, flickis, handvolt och även styrka och koordination då akrobatiken kräver det. I denna kurs behövs inga förkunskaper.

Jazzdans

Jazzdansen är den mest showiga av alla dansstilar. Vi gör koreografier till musik från olika musikaler som t.e.x Cats, Grease och Fame. Fokuset ligger på koreografi och dansglädje.

Musikaldans

I den här dansklassen får du i grupp lära dig koreografi i äkta Broadway-anda. Här använder vi musik från kända musikaler som Hair, A chorus line, Grease, Cats, Lilla sjöjungfrun, Rent mm. Fokus ligger på att berätta en historia med hjälp av dans. Musikaldansklasserna passar dig som gillar musikalmusik och som vill kombinera olika sceniska uttryckssätt.

Ragga/Dancehall

Dancehall är en stil som växte fram på gatorna i Jamaica och som fortfarande är under utveckling. Dancehall är inte bara en dansstil utan det är även en livsstil. Den har en egen kultur, en egen community, egen musik osv osv. Det finns flera olika genrer inom dancehall såsom old school, Queen style, steppas m.m. Den här stilen handlar mycket om känsla, dansglädje och att dansa tillsammans men den är också expressiv, hård och teknisk beroende på vilken genre man lutar sig åt.

Breaking / Hip-Hop

Hip-hop, som uppkom i slutet av 70-talet ur en blandning av soul och funk, var från början en gatukultur som gav inspiration till flera olika stilar. Inom hip-hop finns olika stilar som tex locking, popping och new style och old school.

StreetJazz

Är en dansstil som tar det bästa från två världar. I StreetJazz hittar vi klassiska och moderna hiphop-rörelser tillsammans med den nutida Jazzens koreografier och teknik. Denna dansstil är perfekt för dig som vill ha grovet från hiphopen och samtidigt få Jazzens fartiga och utmanande teknik.